Tekst objavljen: 14.07.2023 15:15        


Većini stanovnika Beograda, kupovina stana je misaona imenica. Kvadrat stana je sve skuplji, stambeni krediti su sve nepovoljniji, a tržište je vrlo usporilo. Ipak, na pojedinim beogradskim loakcijama cena kvadrata nije nedostižna

U kojim delovima Beograda može da se nađe kvadrat ispod 2000 evra?


Agenti za nekretnine izdvojili su pet lokacija u glavnom gradu, na kojima je cena kvadrata stana pristupačnija nego na većini centralnih opština. Verovali ili ne, stan je moguće kupiti i za 1.500 evra po kvadratu – istini za volju, Sremčica jeste povoljna, ali će mnogima delovati predaleko.

Agenti Nikola Čobić, stručnjak za nekretnine agencije City Expert i Uroš Jovanović iz agencije “Art nekretnine” objašnjavaju da stanovi u starogradnji u beogradskim opštinama mogu da se nađu za manje od 2.000 evra po kvadratu.

Ocenjuju ipak da su cene čak duplo veće nego pre par godina, ali da kada se uzmu u obzir cene na cetralnim opštinama – stanovi na periferiji mogu se naći po pristupačnijim cenama.

Surčin

Sagovornici Nove saglasni su da je Surčin nova beogradska lokacija koja je vrlo tražena među kupcima nekretnina.

Očekuje se, kako kažu, da bude naseljenija nego trenutno i urbanizovanija.Cena kvadrata u Surčinu može se naći za 1.650-1.700 evra, ali u zavisnosti od toga gde se nekretnina nalazi.

Urbanizaciji Surčina doprinosi najverovatnije najava izmeštanja Sajma ali i najavljen novi stadion, u tom beogradskom naselju.

Mirijevo

Mirijevo je već nekoliko proteklih godina lokacija koja je tražena među kupcima.Stan u tok naselju može se pronaći za oko 1.700 evra.

Kako navodi Čobić, ti stanovi uglavnom zahtevaju ulaganja.

„Obzirom kako se Beograd širi, to više nije neka daleka periferija kao što je bila pre na primer 15-20 godina“, rekao je Čobić.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Borča

Lokacije oko Pančevačkog mosta sve su traženije, navodi agent Uroš Jovanović.

On kaže da lokacije preko mosta već godinama nisu kod kupaca smatrane za udaljenije, a posebno zato što su često povoljnije nego lokacije bliže centru.

Stanovi u naseljima Borča i Krnjača mogu da se nađu za oko 1.600 evra po kvadratu.

Rakovica

Jovanović dodaje da agenti nisu iznenađeni lokacijama koje su, prema ceni, kupcima pristupačnije. Kaže da su već godinama lokacije sa najjeftinijim kvadratom stana gotovo nepromenjene.

Jedna od tih lokacija je Rakovica, gde se može pronaći stan u starogradnji za oko 1.600 evra.

Rakovica spada u udaljenije opštine Beograda, ali je gardskim prevozima dobro povezana sa gotovo svim drugim delovima prestonice.

Sremčica

Agent Nikola Čobić istakao je i Sremčicu kao opštinu koja ima izuzetno povoljne cene kvadrata stanova.

„Pristupačnije su cene, a infrastruktura nije loša“, ispričao je Čobić.

Stan u Sremčici košta oko 1.500 evra po kvadratu.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
kvadrat ispod 2000 evra beograd cena kvadrata u beogradu cena kvadrata Beograd manja cena kvadrata

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana