Tekst objavljen: 25.09.2023 14:40        


Od 1. oktobra počinje korišćenje penzionerskih kartica, što znači da je ostalo još samo par dana do veliki popusta koji čekaju penzionere. Do sada za penzionersku karticu prijavilo se 900.000 hiljada penzionera

Ovo su firme koje će omogućiti popuste penzionerima


- Osim pokazivanja velikog poštovanja i zahvalnosti, želimo da im olakšamo treće doba. Za sedam dana ćemo imati i veliki događaj. Tada kreće primena penzionerske kartice. I na ovaj način pokazujemo koliko se država bori za naše najstarije građane i koliko želimo da im olakšamo treće doba - kazao je Siniša Mali, ministar finansija.

Na listi onih koji su, između ostalih, ponudili popuste su kompanija NIS, Aman, Apoteka Beograd, JP Putevi Srbije MediGroup, domovi za stare Akvaten i „Sveti Trifun“, Očna kuća Albert Beograd i Dijagnostički centra Albert Beograd, Specijalne bolnice Merkur Vrnjačka banja, Banja Rusanda, Кanjiža, Junaković Apatin, Gamzigrad, Atomske banje, Gornja Trepča...

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


PIO fond je vodio računa o popustima koji su bitni penzionerima, pošto onima sa malim primanjima najviše trebaju prehrambeni proizvodi, kućna hemija, medicinska usluga, lekovi, suplementi, kulturne i sportske manifestacije, na listi su upravo te kompanije.

Ministar Mali je dodao i da penzionere u Srbiji već od 1. oktobra očekuje vanredno povećanje penzija od 5,5 odsto, da se od 1. januara naredne godine penzije povećavaju za još 14,8 odsto, a da ih krajem novembra ili početkom decembra očekuje i jednokratna pomoć od 20.000 dinara.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
penzioneri penzionerska kartica popusti za penzionere PIO fond 1. oktobar

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana