Tekst objavljen: 17.07.2023 16:15        


Rumunija definitivno nije prva asocijacija kad se razmišlja o letovanju, međutim u trenutku kada omiljena mesta naših turista poskuplju i ova zemlja ima morsku obalu dugu 275 kilometara, koja se proteže od delte Dunava na severu, pa sve do granice sa Bugarskom na jugu

Ovo more je dosta povoljno i nije daleko, ali agencije vas tamo neće odvesti


Imajujući u vidu odnos ponude i tražnje i cene su očkivano povoljnije nego na popularnim letovalištma. Najpopularnije letovalište je Mamaja, mali zemljani deo koji deli jezero Suitgiol od Crnog mora.Mamaja se nalazi južno od Konstance, a osim po peščanim plažama, poznato je i po noćnom životu u luks klubovima.

U Mamaji je navodno i more najčistije, mada mnogi tu dolaze da bi se mazali lekovitim blatom iz jezera Suitigiol, koje se i prodaje na plažama širom ovog letovališta.

Najveća rumunska luka Konstanca nalazi se na desetak kilometara od Mamaje, a u njenoj regiji su i letovališta Mangalia, Navodari i Sulina. Ostala poznata letovališta u Rumuniji nose imena likova iz rimske i grčke mitologije, kao što su Eforije Nord, Neptun, Venera, Saturn, Jupiter i Olimp, ali Teleporter navodi da je „britanski „Telegraf“ savetovao da se ova letovališta, nekadašnji ponos rumunskog socijalizma, izbegavaju, osim ukoliko ne želite da iskusite svet koji više ne postoji“.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Na rumunskom moru plaže su peščane i okrenute ka istoku, a temperatura morske vode leti može preći 25 Celzijusovih stepeni. Zamerke turista su da je izuzetno dug plićak, kao i da cene nisu baš toliko niske kao što bi neki možda očekivali. Mada, to sigurno zavisi od izbora mesta, stila letovanja i same organizacije.

Naše turističke agencije uglavnom ne nude aranžmane za ovu destinaciju, pa ljudi uglavnom putuju kolima.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
letovanje jeftinije letovanje letovanje 2023 rumunija konstanca mamaja

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana