Tekst objavljen: 06.11.2023 14:45        


Većina građana se već pripremila za predstojeću zimu, a cene ogreva su počela da padaju u mnogim mestima u Srbiji. Početkom leta kubik drva išao je i do 6.000 dinra, a u Beogradu i do 10.000. Sudeći po oglasima sada je cena pala

Kako se trenutno kreću cene ogreva širom Srbije?


Potražnja za ogrevnim drvetom je pala, mnogi građani su se već pripremili za zimu koja je pred nama, te su tako i cene ove vrste ogreva počele da padaju u pojedinim mestima u Srbiji.

Sada se na periferiji Beograda, u Borči na primer, metar drva može naći i za znatno manje para i to već od 4.000 dinara pa do do 7.500 za kubik.

Mnogi građani koji nisu na vreme obezbedili ogrev oduševljeni su novim cenama jer smatraju da su uštedeli, a i vreme ih je poslužilo jer je do sam kraj oktobra u pojedinim krajevima bilo čak do 25 stepeni Celzijusovih.

Tako se na oglasima na Fejsbuku mogu videti ponude prodavca drva za već od 4.000 dinara koliko na primer kubik košta u Opovu.

- Drva topola na prodaju, cena 4.000 dinara metar - navodi se u oglasu.

Cena drva je pala i na jugu Srbije tačnije u Vlasotincu gde kubik može da se nađe od 5.000 dinara.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


- Prodavci drva su u problemu. Mnogi od njih ne mogu da prodaju. Mnogi su se na vreme obezbedili, a sada kako bi možda privukli mušterije koji treba da dokupe ogrev spustili se cenu od 1.000 do 2.000 dinara u zavisnosti od vrste drveta. Bagrem se na primer može naći za 5.000 dinara i to da prodavac doveze drva na adresu kupca. Inače, pored puta se sigurno mogu naći i jeftinija - kaže prodavac drva V. M.

Korisnici društvenizh mreža s oduševljenjem šeruju oglase sa povoljnijim ponudama, a sudeći po nekim cena drva je u pojedinim krajevima prepolovljena.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
cena drva ogrev cena ogreva drva za ogrev

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana