Tekst objavljen: 01.03.2013 9:09        


Zemlja je jedina nekretnina u Srbiji čija cena raste iz dana u dan. Onaj ko ima novac, a nije siguran gde bi ga bilo dobro plasirati neka kupuje zemlju. To je, kažu danas u Banatu, najbolje ulaganje koje će se isplatiti vrlo brzo i to ne samo zbog prinosa sa oranica već zbog očekivanja da će njihova vrednost i dalje da raste.

Zemlja jedina nekretnina u Srbiji čija cena raste

U Aradcu kod Zrenjanina u Mesnoj zajednici saznajemo da hektar kvalitetnije zemlje dostiže i osam hiljada evra. Dvostruko više nego pre dve-tri godine.

Zemlju uglavnom nude naslednici i potomci zemljoradnika koji žive u gradovima i nemaju nameru da se bave ratarenjem pa prodaju nasledstvo. Poljoprivrednici po banatskim selima ne prodaju zemlju. Naprotiv, sve je više mladih ljudi koji se bave agrarom i pored obrade svoje zemlje uzimaju i tuđu pod arendu.

Milan Repija, gradski većnik u zrenjaninskoj lokalnoj samoupravi zadužen za poljoprivredu, tvrdi da "mnogi od novopečenih bogataša kroz kupovinu oranica peru novac i ujedno ulaze u atraktivan biznis koga očekuju sve bolji dani".

- Onaj ko danas kupi zemlju sutra, kada uđemo u Evropsku uniju, za nju će da dobije višestruko višu cenu - veli Repija.

Još pre nekoliko godina zemlju niko nije hteo, ali uoči ovog proleća cena kvalitetnije zemlje u srednjem Banatu dostiže i deset hiljada evra po hektaru. Procenjuje se da će cene i dalje rasti kako god se naša zemlja bude približavala Evropskoj uniji.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
ekonomska kriza Srbija zemljoradnja zemljište agrar poljoprivreda

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana