Tekst objavljen: 31.07.2013 13:09        


Lider Srpske napredne stranke i prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić potvrdio je da je sa bivšim direktorom MMF-a Dominikom Stros-Kanom razgovarao o eventualnom angažovanju za specijalnog ekonomskog savetnika Vlade Srbije.

Vučić potvrdio: Razgovarali smo sa Stros-Kanom

- Razgovarali smo s gospodinom Stros-Kanom, ali ne da bude ministar, kako su objavili neki mediji, već da bude specijalni savetnik - kazao je Vučić.

Vučić je rekao da je osnovni zadatak ove vlade modernizacija Srbije, i da će u tu svrhu biti angažovani ljudi iz sveta, ekonomski eksperti koji u tom poslu mogu da pomognu.

Lider SNS ne krije da su ga iznervirale kritike koje su došle iz Demokrtske stranke na račun ovog vladinog plana.

- Mi ćemo menjati Srbiju sve dok imamo mandat da to radimo. Ako neko misli da može bolje, ako neko hoće Srbiju da zaustavi i vrati unazad neka kandiduje takvu politiku i izađe na izbore - kazao je Vučić.

Istovremeno, bivši šef Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Dominik Stros-Kan izjavio je da je njegovo bavljenje politikom "prošlost" i da želi ubuduće da se posveti novom pozivu savetnika vlada i kompanija.

On je imenovan u julu za člana nadzornog odbora dve finansijske institucije koje su u većinskom vlasništvu Rusije - Ruski fond za direktne investicije (RDIF) i Ruska banka za razvoj regiona (BRDR) koju kontroliše naftna kompanija Rosnjeft.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Aleksandar Vučić dominik stros kan Vlada Srbije ekonomija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana