Tekst objavljen: 08.02.2013 13:33        


Vlada još nije odgovorila na ponudu Erbasa za kupovinu četiri njihova aviona, iako je memorandum o razumevanju članovima radne grupe za Jat, koji bi uskoro mogao da pređe u ruke arapskih šeika, dostavljen još u decembru prošle godine.

Vlada kasni, Jat ostaje bez Erbasovih aviona

Vlada Srbije još nije formirala ni tim koji će voditi pregovore sa Erbasom niti je pripremljena platforma sa zadacima koje bi srpski pregovarači trebalo da ostvare u tim razgovorima.

Biznis plan za 2013. Vlada Srbije trebalo bi da usvoji najkasnije za dve nedelje. Time bi zeleno svetlo dobila i da iznajmi šest aviona koji bi već u junu ove godine postali deo redovne flote srpskog avio-prevoznika.

Ono što se, međutim, još ne zna jeste da li će se u istom paketu potpisati i revidirani ugovor iz 1998. godine sa Erbasom, kojim se predviđa kupovina četiri letelice A320 umesto prvobitno dogovorenih osam.

Sagovornik iz Erbasa upozorava da će, ukoliko do kraja februara ne budu počeli ozbiljni pregovori, kakvi nisu vođeni 14 godina, isporuka aviona biti odložena minimum godinu dana, pa bi umesto 2015. godine stigli tek 2016.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Jat jat airways aviokompanije aviosaobraćaj vazdušni saobraćaj erbas airbus avioni Srbija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana