Tekst objavljen: 04.05.2013 10:01        


Novi direktor Jata Velibor Vukašinović izjavio je da će prvo što će uraditi biti uvođenje novih aviona u flotu srpskog nacionalnog avioprevoznika.

"Važno je da na Jat nije stavljen katanac"

Vukašinović koga je vlada u utorak imenovala na dužnost direktora Jata rekao je za Blic da je svestan da je preuzeo "vruć kropir", ali da je odgovornost preuzeo jer u Vladi postoji jasna rešenost da se problem Jata reši.

- Važno je da na Jat nije stavljen katanac. Moj zadatak će biti da osposobimo flotu da ostvari biznis plan za 2013. godinu koji je usvojen - rekao je Vukašinović.

Taj plan podrazumeva obnavljanje flote, objasnio je on, napominjući da se još ne zna kada će četiri Erbasova aviona koji se uzimaju na lizing ući u saobraćaj.

- Još nisam imao uvid u plan uvođenja novih aviona u flotu Jata. Nisam ga dobio, ali će to biti prva stvar koju ću uraditi narednih dana - najavio je direktor Jata.

O potencijalnom partnerstvu sa avio-kompanijom Etihad iz Abu Dabija rekao je oni sada gledaju kakve su perpsketive njihovog strateškog povezivanja sa nama posle čega će tek uslediti razgovori o tome šta njima odgovara, a šta nama.

On je najavio da će "verovatno biti nekih promena" kada je u pitanju nedavno raspisan socijalni program kojim je predviđeno smanjenje broja zaposlenih za oko 400 ljudi.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
vazdušni saobraćaj aviosaobraćaj aviokompanije Jat jat airways

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana