Tekst objavljen: 15.05.2013 14:10        


Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić potpisao je sa izvršnim direktorom Kering grupe, koja je kupila Fabriku kože u Rumi, Žan Fransoa Palusom ugovor o podsticanju direktnih investicija te kompanije, koja će u Rumi uložiti šest miliona evra i zaposliti 120 radnika.

Uskoro kreće proizvodnja Gučija i Pume iz Rume

Kering grupa će obnoviti fabriku za proizvodnju kožne galanterije luksuznih brendova, a za svakog novozaposlenog Vlada Srbije je kroz Program finansijske podrške odredila subvencije od 8.000 evra.

Dinkić je nakon potpisivanja rekao da je Srbija dobila još jednog jakog investitora, a fabrika kože iz Rume najboljeg mogućeg strateškog partnera i da će se u Rumi proizvoditi brendovi kao što su Guči i Puma, saopštilo je Ministarstvo finansija i privrede.

- Ovo je sličan poduhvat u industriji kože i obuće, kao što smo imali svojevremeno kad smo doveli Fijat u Zastavu. Ono što je Fijat za Zastavu to je Kering grupa, odnosno Guči za fabriku kože u Rumi, dakle, najbolji mogući strateški partner - rekao je Dinkić.

On je dodao da Vlada Srbije snažno podržava razvoj industrije i da će 120 ljudi ovde imati siguran posao i sigurne plate, a proizvodi brendova poput Gučija i Pume koji će se proizvoditi u Rumi, prodavaće se u celom svetu.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

1 komentar

  1. User image
    Pera 16.05.2013 11:39

    Imace sigurne plate od 20 000 dinara , nema veze sto drzava placa 8 000 evra po zaposlenom

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
puma ruma gucci Srbija moda garderoba

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana