Tekst objavljen: 29.01.2013 15:10        


Unija poslodavaca Srbije (UPS) smatra da nema prostora da se minimlna cena rada povećava u trenutku kada u svi pokazatelji kretanja u privredi negativni, izjavio je direktor te unije Dragoljub Rajić.

UPS: Minimalac nije mali, ne treba da podizati

Rajić je rekao da je predlog UPS da u prvoj polovini ove godine vrednost minimalne zarade ostane ista, a da se u avgustu, kao što i jeste zakonska obaveza, opet sedne i razgovara.

Tada bi se, prema rečima Rajića, videlo da li ima nekavog poboljšanja i da li ima oživljavanja privredne aktivnosti, a onda bi "u skladu sa tim eventualno bila doneta neka odluka".

- Ukoliko bi (sada) došlo do daljeg povećavanja minimalne zarade, koja pre nikada nije bila viša od jednog evra, a trenutno je više od jednog evra, to bi se veoma negativno reflektovalo na privredu, mnoga preduzeća bi bila prinuĐena da dodatno smanje broj zaposlenih, a i dodatno bi poguralo inflaciju - rekao je on.

Rajić je podsetio da je prošle godine minimalan zarada podignuta sa 102 na 115 dinara po satu, odnosno 12,5 odsto, iako je 'privreda celu prošlu godinu provela u recesiji".

Direktor Unije poslodavaca je rekao da dodatni problem predstavlja da je minimalna zarada u Srbiji više nego u zemljama u okruženju.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

2 komentara

  1. User image
    Višeslav 29.01.2013 17:52

    Koliko je ta unija propala,kada je predstavlja kao direktor KV ''novinar'' Rajić!?.Dokle će o bitnim stvarima u ovoj zemlji da raspravljaju i odlučuju nekvalifikovani!?

  2. User image
    Radovan Đorđević 29.01.2013 19:09

    Zaista ne znam koga više predstavlja UPS.Da li su oni reprezentativna organizacija?Vidim da oni konstantno pametuju i kukaju kako oni ne mogu da rade. i sl. Ako ne mogu da posluju zašto ne zatvore svoje firme.Najbolje bi bilo da radnici rade a da ne primaju zarade.To već sada imamo na sceni ali očigledno ni ta solucija ne odgovara ovim tzv. poslodavcima.Da se čovek prekrsti i levom i desnom.I još obmanjuju javnost kako je mimimalna zarada u Srbiji najveća u okruženju.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
UPS Unija poslodavaca Srbije minimalac najniže plate zarade

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana