Tekst objavljen: 05.04.2013 16:09        


U Pirotu je u poslednjih sedam godina bez posla ostalo preko 5.000 radnika zaposlenih u propalim društvenim firmama, ali i u onim koja su katastrofalno privatizovana, upozorio je  predsednik Samostalnog sindikata u Pirotu Rodoljub Ćirić.

U Pirotu 5.000 ljudi ostalo bez posla

Po njegovim rečima najzaslužnije za ovako katastrofalnu situaciju u pirotskoj privredi jesu izuzetno loše privatizacije od kojih je dobar deo u međuvremenu i raskinut od strane Agencije za privatizaciju.

- Situaciju donekle popravlja činjenica da se u Pirotu po osnovu socijalnih programa i uplata zaostalih plata iz Fonda solidarnosti slilo preko dve milijarde dinara, tako da su te pare ljudima pomogle da prežive i obezbede kakvu-takvu egzistenciju svojim porodicama – rekao je Ćirić.

Danas su u prostorijama Samostalnog sindikata u Pirotu radnicima fabrike boja “Suko” podeljena rešenja o uplati devet zaostalih neto plata. Svaki radnik će u proseku dobiti oko 180.000 dinara, a ukupno je iz Fonda solidarnosti za ove namene obezbeđeno oko 6.5 miliona dinara. Rešenje je podelio stručni saradnik Fonda solidarnosti Marjan Sabo.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
pirot Srbija otkazi otpuštanja ekonomska kriza

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana