Tekst objavljen: 15.05.2013 11:50        


Za 506 kuna (67 evra), koliko će četvoročlana porodica platiti prevoz trajektom u jednom smeru, putujući na odmor automobilom od Splita do Starog Grada na Hvaru, mogu se odmarati nedelju dana u luksuznom apartmanu u Grčkoj.

Trajekt u Hrvatskoj kao nedelju dana u Grčkoj

Naime, prevoz trajektom u jednom smeru po osobi košta 188 kuna (25 evra), a za automobil 318 kuna (42 evra), a za te pare se može na grčkom poluostrvu Sitonija ili u poznatom Marmarasu, letovati nedelju dana, i to s uključenim autobuskim prevozom, sračunala je Slobodna Dalmacija.

Interesantan je i primer četvoročlane porodice koja bi automobilom od Splita krenula do Vele Luke na Korčuli što košta 770 kuna (108 evra), a pošto moraju i da se vrate, trošak se penje na oko 200 evra, a za taj novac mogu avionom otići u Tunis ili tursku Antaliju u predsezoni i uživati nedelju dana u "all inclusive" hotelskoj ponudi.

Naime, radi se o već tradicionalnom poskupljenju trajektnih karata od 20 posto koje bi trebalo da stupi na snagu 1. jula.

S takvim tržišnim nadmetanjem u ovogodišnju utakmicu ulazi hrvatski turizam, sve su oči uprte u devize koje će zemlji doneti sezona, ali se isto tako podižu i cene brodskog prevoza i tako onemogućava ravnopravna borba ostrvskog turizma s konkurencijom.

Naime, uzaludna su nastojanja ostrvskih hotelijera da sniženjima, akcijama i posebnim popustima učine ponudu atraktivnijom gostima, kada sve to pada u vodu pri prvom susretu gosta s cenom brodskih karata.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
putovanje putovanja turisti turizam more Grčka Hrvatska

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana