Tekst objavljen: 31.03.2013 12:00        


Najavljeni prelazak Radiotelevizije Srbije sa pretplate na državni budžet je iznuđeno rešenje koje na neki način favorizuje komercijalne medije i zbog kojeg ćemo morati da otpustimo do 1.000 zaposlenih i smanjimo program, izjavio je generalni direktor RTS Aleksandar Tijanić.

Tijanić: Otpustićemo 1.000 ljudi zbog pretplate

- Moraćemo da otpustimo do 1.000 zaposlenih, da smanjimo program, a pitanje je šta će biti sa našim simfonijskim orkestrom i horovima - kazao je Tijanić i dodao da se "pretplata svela samo na Beograd i Novi Sad i prosto nije realno da ta dva grada izdržavaju državu od osam miliona stanovnika".

Kako je dodao, ovo će biti godina u kojoj će prvi put posle sedam-osam godina komercijalni mediji biti gledaniji od javnog servisa.

Novac, za koji generalni direktor RTS-a pretpostavlja da bi javni servis trebalo da dobija iz budžeta, neće biti dovoljan za normalno delovanje i razvoj te televizije.

- Ako mi od države dobijemo 60 miliona evra i još 20 miliona evra zaradimo od marketinga, to je ukupno 80 miliona evra. HRT, u zemlji koja je dva puta manja od Srbije, ima 240 miliona evra. To znači da je za njihov javni servis budžet veći tri puta od našeg - objasnio je Tijanić.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

2 komentara

  1. User image
    jelisaveta 31.03.2013 12:40

    Doticni gospodin bi mogao da prouci malo i program HRT-a. Kad bi program RTS-a bio bar upola toliko kvalitetan, mozda bismo mogli i da razmislimo o placanju pretplate (pod uslovom da i minutaza reklama bude ista kao na HRT-u). Ovako je i ovo sto ce dobiti iz budzeta previse.

  2. User image
    emi 02.04.2013 14:00

    aman dosta vise kradje !!!!
    sta placamo - "bolji zivot" reprizu 10. put

    dostaaaaaaaaaaaaaa viseeeeeeeeeeeeee !!!!!!!!!!!!!

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Srbija televizija Radio-televizija Srbije tv pretplata tijanić

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana