Tekst objavljen: 26.08.2013 14:30        


Prosečan poljoprivrednik u Srbiji je star, slabo informisan, nepoverljiv prema udruženjima i državnoj politici, pokazuju rezultati istraživanja Ministarstva poljoprivrede.

Srpski seljak: Star, slabo informisan i nepoverljiv

Prosečan nosilac poljoprivrednog gazdinstava u Srbiji je osoba muškog pola (81,9%), preko 45 godina starosti (čak 39,4% je starijih od 60 godina).

Čak 37% njih ima osnovnu školu ili niže obrazovanje, dok 28% ima dvogodišnju ili trogodišnju srednju školu, a 28% četvorogodišnju srednju školu.

Blizu četvrtine ih pored poljoprivrede ima još neki posao, mesto stalnog boravka je vangradska sredina (96,8%).

Čak 70,4% nosilaca gazdinstava informiše se putem televizije u vezi sa državnom politikom u agraru. 9,1% je onih koji to čine putem interneta, dok se 6% ispitanika izjasnilo da se po ovim pitanjima uopšte ne informiše. 5,3% gazdinstava informacije prikuplja od drugih poljoprivrednika, a 4,9% putem štampanih medija.

Gotovo svi, 94,7% nosilaca poljoprivrednih gazdinstava nisu članovi ni jednog udruženja poljoprivrednika, a čak 97% njih smatra da ne postoji reprezentativno udruženje koje zastupa njihove interese u razgovorima s predstavnicima vlasti.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana