Tekst objavljen: 09.08.2013 8:30        


Siniša Mali, savetnik za ekonomiju vicepremijera Vučića, sastao se u Parizu sa bivšim prvim čovekom MMF-a Dominikom Stros Kanom.

Srpska ekonomija u rukama Engleza i Francuza

Vučić je prethodnih dana potvrdio da je imao kontakte sa saradnicima bivšef šefa MMF Dominika Stros Kana, navodeći da pregovara sa nekoliko stranaca, koje bi želeo da vidi u Vladi, i da se nada da će bar dva resora voditi inostrani eksperti.

Blic piše da, prema saznanjima do kojih je došao, Stros-Kan dolazi u Srbiju sa još 15 stručnjaka.

Istovremeno, prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa dvojicom uglednih britanskih političara i stručnjaka, Stivenom Bajersom i Piterom Lilijem, o mogućnosti da budu njegovi savetnici za privredu.

Stiven Bajers, rođen 1953, član je Laburističke partije i bio je poslanik u Parlamentu od 1992. do 2010, kada se nije kandidovao. U vreme premijera Tonija Blera obavljao je visoke dužnosti - šef Trezora, ministar za trgovinu i industriju, ministar za transport, lokalnu upravu i regione. Sa još nekoliko laburista, bio je umešan u aferu nelegalnog lobiranja u Parlamentu za interese korporacija.

Piter Lili, rođen 1943, član je Konzervativne stranke sa iskustvom u Parlamentu od 1983. godine do danas. Trenutno je i potpredsednik Tetis Petroleuma, naftne kompanije s velikim interesima u centralnoj Aziji. Dok su britansku vladu vodili Tačerova i Mejdžor, u periodu 1990-1997, bio je na funkcijama ministra za trgovinu i industriju i za socijalno osiguranje.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

1 komentar

  1. User image
    mika 09.08.2013 9:29

    srpska ekonomija je u rukama mafije,samo se vucic pravi englez

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Aleksandar Vučić ministri ministarstva stručnjaci ekonomija Srbija Vlada Srbije

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana