Tekst objavljen: 16.08.2013 8:30        


Srbija je stvorila Zagrebačku banku, uložila veliki novac, a kada je banka privatizovana kao njeni osnivači nismo dobili ništa, kaže Velimir Ilić, ministar građevinarstva.

Srbija u Zagrebačkoj banci ostala bez 2 mlrd. evra?

On tvrdi, povodom afere koju je pokrenuo u javnosti, da problemi sa Zagrebačkom bankom datiraju još iz 1986. godine i da je Srbija svojom krivicom ostala uskraćena za oko dve milijarde evra, koliko su vredele njene akcije u trenutku privatizacije banke.

Prema ranijim navodima ministra Ilića, koje su preneli mediji, kada je Zagrebačka banka krenula u privatizaciju, Srbiji je upućen dopis sa pitanjem da li želi da proda akcije, jer je osnivač Zagrebačke banke bila naša Jugobanka.

Navodno, tadašnji zamenik javnog pravobranioca, Aleksandra Lazarević, 3. jula 2008. godine dostavila je dokument Opštinskom građanskom sudu u Zagrebu, kojim se Srbija odriče akcija.

Javno pravobranilaštvo je, međutim, demantovalo te navode i tvrde da rešenje Pravobranilaštva, kojim se Srbija odriče akcija ne postoji, da nikada nije ni doneto, a da je ministar Ilić dokumente pogrešno protumačio.

Ekonomisti ističu da im afera koju je pokrenuo ministar Ilić deluje kao bajka jer kapital od dve milijarde evra trenutno nema nijedna banka u Srbiji.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Velimir Ilić Srbija banke banka zagrebačka banka

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana