Tekst objavljen: 05.07.2013 13:59        


Vlada Srbije će uvesti mere reciprociteta prema Makedoniji, ukoliko u narednih deset dana ne bude rešen problem ograničenja uvoza srpskog brašna i pšenice u tu zemlju, kažu u Vladi Srbije.

Srbija daje Makedoniji deset dana, inače...

Ministar trgovine Rasim Ljajić je Sekretarijatu CEFTA već uputio pismo sa hitnim zahtevom za vanrednom sednicom ovog tela povodom uredbe makedonske vlade, kojom je prekršen CEFTA sporazum i ukoliko u narednih deset dana ne bude razrešen ovaj problem, Vlada Srbije će uvesti mere reciprociteta prema Makedoniji, navode u Vladi Srbije.

Kako saznaje Beta, u tom slučaju će biti razmotreno ograničenje uvoza makedonskog vina i paradajza, a nadležne službe u Ministarstvu spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija i Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede već rade na pripremi takve mere.

- Vlada Srbija je svesna i loših strana takve odluke, ali smo u interesu naše privrede prinudjeni da je donesmo, s obzirom na to da Makedonija već četvrtu godinu za redom, ograničenjem uvoza pšenice i brašna iz Srbije, na najdirektniji način krši CEFTA sporazum - navode u Vladi Srbije.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Srbija makedonija izvoz uvoz cefta spoljna trgovina trgovina

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana