Tekst objavljen: 14.06.2013 17:00        


Belgijska vlada odlučila je da uvede prelazna ograničenja za hrvatske radnike nakon ulaska Hrvatske u EU 1. jula. Za hrvatske građane važiće ista ona ograničenja koja u ovom trenutku vrede za Bugare i Rumune, koji imaju pravo na blaže propise.

Šest zemalja EU zatvara vrata hrvatskim radnicima

To znači da radna dozvola može biti odobrena bez razmatranja situacije na tržištu rada ako postoji potreba za radnicima.

Radna dozvola biće potrebna i za izaslane radnike, u skladu s člankom 1(3)(c) direktive 96/71/EC o izaslanim radnicima u okviru pružanja usluga.

Belgija je šesta zemlja EU-a koja je najavila ograničenja hrvatskim radnicima, nakon Nemačke, Holandije, Austrije, Velike Britanije i Slovenije.

Do sada je deset zemalja potvrdilo da neće uvoditi ograničenja - Švedska, Rumunija, Mađarska, Irska, Slovačka, Češka, Danska, Finska, Estonija i Litvanija, a neslužbeno se doznaje da ih najverovatnije neće biti ni u Poljskoj ni u Portugalu.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

2 komentara

  1. User image
    srđan 14.06.2013 21:17

    Ne bih da se ponavljam o svrsishodnosti ulaska u Evropsku uniju,glavno tržište je Nemačka,a ona je zatvorila vrata.Kolika je vrednost Evropske unije govore komšije koje žive bolje nego mi,a opet hoće da beže iz zemlje,jer znaju da se stanje u njihovoj zemlji neće skoro poboljšati,a to znaju i evropske zemlje koje brže bolje zatvaraju vrata.

  2. User image
    Časlav 15.06.2013 6:10

    A koje su to komšije koji žive "BOLJE" ? Ja živim u tvom komšiluku.Od kako je ta država ušla u EU, nastalo je 120 000 nezaposlenih od toga 27% mlađih od 30 godina. Domaća industrija VIŠE NE POSTOJI a dug oko 20 milijardi eura!!!

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
evropska unija EU Hrvatska radnici zaposleni

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana