Tekst objavljen: 04.04.2013 13:30        


Novi predsednik PKS Željko Sertić izjavio je da ne sme u Srbiji biti sramota da se bude bogat, jer bogati ljudi su svuda u svetu nosioci ekonomskog razvoja.

Sertić: Bogati ne smeju da budu bogovi

Sertić je u intervjuu za NIN rekao da to ne znači da treba da bude zloupotreba i da bogati budu bogovi, pa da od njih niko drugi ne može da radi, dodajući "da se tu najbolje vidi da li država funkcioniše i da li je sposobna da svim preduzećima obezbedi jednake šanse za poslovanje."

Podsećajući da je borba protiv korupcije i monopola jedna od osnovnih karika koja je nedostajala da se stvore povoljniji uslovi za privredjivanje, Sertić je rekao da je "bez te borbe pretila opasnost da država postane rob jedne, dve ili tri najveće kompanije", gde nema uslova za otvaranje novih malih i srednjih preduzeća.

Ocenivši da mogu da uspeju samo oni koji prepoznaju svoju slabost, on je istakao da je njegov zadatak da PKS pomogne svim preduzećima da sagledaju svoje probleme i tako povećaju svoje potencijale.

- PKS mora postati nacionalni lider u zaštiti interesa privrede, a ne da kao neke asocijacije gura pojedinačne interese - naglasio je.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Srbija Željko Sertić PKS Privredna komora Srbije ekonomija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana