Tekst objavljen: 28.02.2013 15:50        


Ministar pravde i državne uprave Nikola Selaković je razgovarao sa predsednikom Komore izvršitelja Mihailom Dragovićem i njegovim saradnicima o daljem napretku ove profesije, koja treba da unapredi efikasnost pravosudnog sistema u Srbiji, ali ne sme dozvoliti da ih građani percipiraju kao "uterivače dugova".

Selaković: Izvršitelji nisu uterivači dugova

Selaković je rekao da će u narednom periodu kroz jačanje ovog sistema, ali i uvođenjem notarijata u srpsko pravosuđe sledeće godine, sudije biti u dovoljnoj meri rasterećene i usmerene na svoj osnovni zadatak.

Ova dva sistema doprineće podizanju opšte efikasnosti pravosudnog sitema, rekao je Selaković, saopštilo je Ministarstvo pravde i državne uprave.

Selaković je rekao da se u toku godine očekuje izrada predloga Zakona o pravosudnoj polici, kojim će biti regulisano i pitanje neophodne asistencije i zaštite izvršitelja u rizičnim okolnostima.

On je upozorio da se posebna pažnja mora posvetiti potencijalnom riziku od stvaranja kartela izvršitelja, kao i da se ne sme dozvoliti da građani percipiraju izvršitelje kao uterivače dugove.

Predstavnici Komore preneli su da su u novembru 2012. godine postali članovi Međunarodne unije izvršitelja, kao i da su uspostavili dobru saradnju sa kolegama iz regiona.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
selaković uterivači naplata potraživanja Srbija dugovi naplata kredita dužnici

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana