Tekst objavljen: 28.02.2013 14:14        


Ministar Mlađan Dinkić najavio je da će sutra objaviti plan B za Železaru Smederevo, jer ruski Uralvagonzavod nije dostavio ponudu za tu kompaniju. On je dodao da neće biti produžen tender za traženje strateškog partnera Železare, koji danas ističe.

Rusi neće Železaru, nema ni tendera. Šta sada?

Dva reprezentativna sindikata Železare Smederevo sutra počinju protest zbog toga što Vlada Srbije nije našla rešenje za to preduzeće i, ukoliko ga hitno ne ponudi, tražiće i smenjivanje ministra finansija Mlađana Dinkića.

- Naš protest imaće različit intenzitet zavisno od reagovanja Vlade - rekao je predsednik industrijskog granskog sindikata Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata (ASNS) Dragoljub Simić.

Železara Smederevo je u vlasništvu države Srbije od januara prošle godine kada ju je dotadašnji vlasnik, američka kompanija Ju Es stil (US Steel) zbog gubitaka prodala za jedan dolar.

Vlada je dva puta raspisivala tender, a danas je istekao rok za podnošenje obavezujućih ponuda za strateškog partnera Železare. Jedina prijavljena kompanija za Železaru je ruski Uralvagonzavod koji, međutim, do danas nije dao ponudu.

Ministarka energetike Srbije Zorana Mihajlović kaže da Vlada ima rezervni plan za Železaru Smederevo. - Činimo sve da oni koji danas imaju taj posao zadrže radno mesto i da dodatno obezbedimo nova radna mesta - kazala je Mihajlovićeva.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
železara smederevo industrija privatizacija partnerstvo sa Rusima Mlađan Dinkić

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana