Tekst objavljen: 04.04.2013 8:08        


Od naredne sedmice Srbija će imati jednu finansijsku instituciju manje: gasi se Razvojna banka Vojvodine. Preuzima je banka Poštananska štedionica, a ugovor o pomenutoj transakciji biće potpisan ovih dana.

RBV ide Poštanskoj, radnici banke idu na biro

Depoziti građana sele se u Poštansku štedionicu, i osigurani i neosigurani, a računi privrede – u Fond za razvoj Vojvodine. Građani koji su klijenti ove kuće će tako već u ponedeljak pred drugi šalter.

Najgore prolaze zaposleni: njih je, po podacima sa sajta NBS-a u RBV-u 545. Za sve će ubuduće biti nadležna Nacionalna služba za zapošljavanje.

Otići će s otpremninom od 300 evra po godini staža ili u skladu s postojećim zakonima, kako je za koga pogodnije. Dogovor o tim uslovima je postignut nedavno sa sinadikalnom organizacijom.

Da odahnemo možemo svi jer je država do sada potrošila oko 500 miliona evra za spasavanje posrnulih banka. To je bačen novac poreskih obveznika pošto se malo ko tu spasao. Nova Agrobanka i Razvojna banka Vojvodine su samo najsvežiji primeri...

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

1 komentar

  1. User image
    sloba 06.04.2013 18:09

    A sta je sa malim nezasticenim akcionarima koji su ne retko sav imetak ulagali u akcije, verujuci tadasnjoj vlasti (Dinkicu), da ulazu u svoju privredu.Ta ista vlast -POSTAVILA RUKOVODSTVO,pokrala pare iz banke,promenila ime banke ,niko nije kriv,para nema i sada je gase!? Bravo EKSPERTI.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
nacionalna služba za zapošljavanje NSZ biro za nezaposlene otpremnine zaposleni banke banka banka poštanska štedionica Razvojna banka Vojvodine RBV

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana