Tekst objavljen: 26.02.2013 17:05        


Javno preduzeće PTT Srbije objavilo je da je u 2012. godini imalo neto dobitak od 1,24 milijardi dinara, a generalni direktor PTT Srbije Milan Krkobabić je istakao da je Pošta Srbije u konkurenciji sa 49 operatora, među koje spadaju DHL, Fedeks (Fedex), TNT, poslovala sa dobitkom, čime može da se pohvali mali broj državnih preduzeća

PTT u konkurenciji DHL-a i FedEx-a posluje u plusu

- Naši rezultati su garant da neće biti viška zaposlenih i da će se tražiti mogućnost novih uposlenja - rekao je on i najavio da će zaposleni koji su učestvovali u ostvarivanju pozitivnog rezultata Pošte, učestovati i u raspodeli dobiti.

Prema saopštenju, ukupni prihodi Pošte Srbije u 2012. godini bili su 23,84 milijarde dinara, a rashodi 22,50 milijarde.

Poslovni prihodi Pošte Srbije u prošloj godini, vredni 21,8 milijardi, prebacili su plan za 1,5 odsto i za 3,3 odsto su bolji nego godini dana ranije, ističe to javno preduzeće (www.posta.rs).

Kako se navodi, srpska pošta je u 2012. građanima i privredi pružila ukupno 493,4 miliona usluga, što je za 4,4 odsto iznad planiranog i za 2,5 odsto iznad nivoa obima usluga u 2011. godini.

Na kraju 2012. godine ukupna imovina Javnog preduzeća PTT saobraćaja Srbije vredela je 34,2 milijarde dinara, navodi se u saopštenju.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
PTT pošta srbije javna preduzeća državna preduzeća

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana