Tekst objavljen: 20.05.2013 17:00        


Izbijanje ptičjeg gripa tipa H7N9 koštalo je kinesku živinsku industriju preko 40 milijardi juana (6,5 milijardi dolara), budući da su potrošači zaobilazili piletinu, izjavili su danas zvaničnici kineske vlade za državne medije.

Ptičji grip košta Kinu 6,5 milijardi dolara

Taj sektor poljoprivrede gubio je u proseku milijardu juana dnevno od kraja marta, rekao je predsednik Nacionalne službe za životinje u poljoprivredi Li Sirong, a prenela agencija Frans pres.

Virusom ptičjeg gripa tipa H7N9 zaraženo je 130 ljudi u Kini, od kojih je 35 izgubilo živote, nakon što je virus otkriven među ljudima prvi put, pokazuju najnoviji zvanični podaci. Prodaja živinskog mesa je smanjena, a cene su pale, navodi Li, dodajući da je to dovelo do velikih finansijskih problema i gubitka radnih mesta.

Još jedan zvaničnik Ministarstva poljoprivrede Vang Cungli poručio je da vladine agencije treba da daju dobar primer javnosti tako što će živinske prozivode tretirati na odgovarajući način. U pokušaju da podstaknu poverenje, zvaničnici i poslovni lideri iz poljoprivrednog sektora istočne kineske provincije Šandong održali su nedavno medijski propraćen ručak na kojem se jela isključivo piletina.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
ptičji grip kina ekonomija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana