Tekst objavljen: 29.05.2013 9:50        


Hotel Metropol godinama je ružio prioritetnu turističku zonu Beograda, ali je jedini ugostiteljski objekat koji je, zahvaljujući tome što je lani najzad obnovljen, za sada izbegao plaćanje „poreza na ružnoću”, od dva miliona evra.

"Porez na ružnoću": Hotelima dva mil. evra kazne

Takva kazna i dalje preti vlasnicima zatvorenih hotela Jugoslavije, Splendida, objekata nautičkog turizma, ali i onih zdanja koja rade, ali nemaju odgovarajuće sadržaje ili ruže izgled okoline.

Ako neko bude morao da plati penal od dva miliona evra, taj iznos u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke ići će u republički budžet.
Njima je pre dva dna istekao rok do kada je trebalo da budu obnovljeni.

Hotel Jugoslavija bio je najviđeniji kandidat na listi objekata koji bi mogli da se nađu na udaru penala od dva miliona evra, jer se nalazi u prioritetnoj turističkoj zoni, a male su šanse da njegova obnova počne i ove godine.

Međutim pitanje je da će ga uredba kačiti budući da je on zatvoren i da je sada samo prazna građevina.

– Objekat nekadašnjeg hotela Jugoslavija ne može se nazvati hotelom, isto kao ni druga zdanja koja nisu razvrstana u određenu kategoriju objekata za smeštaj vrste hotel – kažu u resornom ministarstvu.

Uredba o utvrđivanju prioritetnih turističkih destinacija, zona, lokacija i kategorija objekata u mestima za odmor i turističkim mestima u prioritetnim turističkim destinacijama primenjuje se od maja 2011. godine i predviđa da lokalne samouprave odrede prioritetne zone za razvoj turizma. U tim gradovima hoteli će morati da primene odredbe Pravilnika o kategorizaciji turističkih mesta u pogledu izgleda, sadržaja i usluge.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
ugostitelji porez plaćanje poreza oporezivanje najružnije Srbija hotel hotel jugoslavija hotel splendid hoteli

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana