Tekst objavljen: 29.03.2013 7:24        


Privredna komora Srbije (PKS) imala je novca da kupi Beogradski sajam pre tri godine, ali je politička odluka bila da se to tada ne učini, izjavio je bivši predsednik PKS-a Miloš Bugarin i dodao da Beogradski sajam sada liči na "udovičko imanje".

"Politika nije dala da PKS kupi Beogradski sajam" (Medija centar Beograd)

On je kazao da je "sramna" bila ponuda konzorcijuma italijanske kompanije "Rimini" i "Verano Motorsa" od oko 1,8 miliona evra za kupovinu 70 odsto društvenog kapitala Beogradsog sajma u junu 2009. godine

Tender za prodaju 70 odsto kapitala Beogradskog sajma raspisan je, inače, potkraj decembra 2008. godine, ali je u avgustu 2009. proglašen neuspelim, nakon što jedini ponuđač - Rimini Fiera SpA Italija i Verano Motors iz Beograda nije prihvatio uslove iz Odluke Tenderske komisije da pregovara o povećanju ponuđene cene na iznos od minimum 40 miliona evra.

Moderno zdanje Beogradskog sajma, koji se nalazi na zemljištu površine oko 7,4 hektara, s izložbenim prostorom od oko 53,2 hiljade kvadratnih metara, otvoreno je 1957. godine i od tada je stalno dograđivano i proširivano.

Beogradski sajam svake godine organizuje više od 30 privrednih izložbi, koje okupljaju mnogobrojne kompanije iz Srbije i sveta, a najpoznatije smotre su Salon automobila, Sajam tehnike, Međunarodni sajam građevinarstva, kao i sajmovi nameštaja, prehrambenih proizvoda i brojne druge manfestacije

Kapital Beogradskog sajma procenjen je bio na 20,5 miliona evra.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
sajam miloš bugarin Srbija ekonomija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana