Tekst objavljen: 03.06.2013 10:30        


Predsednik Skupštine grada Jagodine i narodni poslanik Dragan Marković - Palma je ponudio Vladi Srbije pomoć u privlačenju stranih investicija.

Palma Vladi: Dajte meni da dovodim investitore

- Predsedniče Vlade, Jagodina će do maja meseca sledeće godine popuniti Industrijsku zonu fabrikama stranih kompanija i ja tražim od Vlade da me zaduži da idem po Evropi i dovodim investitore u neke druge gradove u Srbiji - rekao je Marković juče premijeru Ivici Dačiću, koji je prisustvovao svečanosti polaganja kamena temeljca za fabriku ruske kompanije, planirane da bude otvorena 1. avgusta 2014.

Marković je rekao da je jagodinska lokalna vlast uspela da privuče brojne strajne investitore a u narednih nekoliko meseci, prema njegovoj najavi, u Jagodinu će doći nekoliko značajnih ulagača iz Italije i Rusije.

- Ne treba mi nijedna ministarska funkcija niti bilo koja druga, ali hoću da radim za ovu državu, da joj pomognem - istakao je Marković juče pred oko 200 privrednika i zvanica iz Jagodine i gradova Pomoravlja, Beograda, Rusije, Austrije, Arapskih Emirata.

On je podsetio da je u organizaciji Skupštine grada Jagodine, u poslednjih nekoliko godina, sa privrednicima ovog grada i Srbije preko 20 puta boravio u osam gradova Evrope, Beču, Parizu, Moskvi, Minhenu, Milanu, Sankt Petersburgu, Varezu, Veroni, a sada od 19 do 21. juna vodi privrednike u Rim.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
ekonomija strane investicije strani investitori Ivica Dačić Vlada Srbije palma

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana