Tekst objavljen: 08.02.2013 13:16        


Nemački turisti će ove godine zaobilaziti Grčku, jer manje od jedan odsto planira da ovog leta poseti ovu zemlju, navodi se u izveštaju nemačke Fondacije za buduće studije.

Nemci se uplašili: Ove godine ništa od grčkih mora

Samo 0,8 ispitanika reklo je da namerava da ove godine poseti Grčku, rekao je Ulrih Rajnhart, koji je sproveo istraživanje.

Prošle godine 1,7 odsto Nemaca proveli su godišnji odmor u Grčkoj, rekao je Rajnhart, dok je 2009. bilo 3,3 odsto nemačkih turista.

Grčka turistička industrija, od suštinske važnosti za privredu zemlje, teško je pogođena političkim previranjima i ekonomskim nesigurnostima u zemlji.

Razlog zašto nemački turisti izbegavaju Grčku su izveštaji o antinemačkom raspoloženju u nekim mestima i televizijski snimci štrajkova i nereda zbog mera štednje, rekli su turistički operateri.

Problem imidža, rekao je Rajnhart, tera nemačke turiste da traže alternativne turističke destinacije – kao što su Turska, Italija i Španija.

- Grci moraju jasno da stave Nemcima na znanje da su oni dobrodošli u njihovu zemlju. Veoma je važno da bude manje vesti o štrajkovima u Grčkoj i pozitivnijih informacija o privredi - rekao je on.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Grčka grčka kriza Nemačka nemci turizam turisti putovanja putovanje letovanje godišnji odmor odmor more

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana