Tekst objavljen: 01.04.2013 7:00        


Prvi čovek Gasproma Aleksej Miler tokom nedavnog razgovora u Vladi Srbije rekao je da "pojedinci pokušavaju da opstruišu" gasni sporazum Rusije i Srbije i sprovođenje velikog posla Južni tok.

Neko koči Južni tok, Vučić preti izbacivanjem

Kako Blic navodi, prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić dao je lične garancije da će izbaciti iz stranke i Vlade svakoga ko bude opstruisao taj projekat.

- Miler, govoreći o opstrukciji, nije pomenuo nijedno ime. Insistirao je da je u pitanju strateško partnerstvo sa Srbijom i Srbijagasom' a direktora Srbijagasa Dušana Bajtovića je označio kao garanta tog partnerstva - rekao je jedan od učesnika sastanka.

Izvor Blica navodi da je prvi potpredsednik Vlade uveravao Milera da SNS i Vlada podržavaju strateško gasno partnerstvo sa Rusijom. - Vučić je rekao da će lično iz stranke i Vlade izbaciti svakog ko bude opstruisao dogovor - navodi taj izvor.

List piše da se već mesecima vodi rat između ministarke energetike Zorane Mihajlović i direktora Srbijagasa Dušana Bajatovića, koji, kako navode, ima rusku zaštitu.

Ministarka je nedavno posle podnošenja prekršajnih prijava Državne revizorske institucije protiv direktora Srbijagasa zatražila i da tužilaštvo reaguje, jer je zbog nepravilnosti u javnim nabakama, kako kaže, zabeležen gubitak od oko 450 miliona evra.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
energetika Zorana Mihajlović bajatović srbijagas partnerstvo sa Rusima Aleksandar Vučić južni tok gasovod

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana