Tekst objavljen: 04.09.2013 12:59        


Za kupovinu fudbalskih klubova Partizan i Crvena zvezda, kako Naše novine saznaju, zainteresovani su ruski milijarderi, vlasnici dva ruska prvoligaška kluba.

Naše novine: Ruski milijarderi kupuju Partizan i Zvezdu

Među potencijalnim investitorima ne nalazi se aktuelni sponzor Crvene zvezde, naftna kompanija Gazprom, ali ima indicija da je bivši šampion Evrope i sveta veoma zanimljiv za milijardera Suleymana Kerimova.

Vlasnik ruskog premijerligaša Anzhija odlučio je da smanji ulaganja u taj klub jer se suočava sa ozbiljnim optužbama beloruskog istražnog komiteta za kriminalne aktivnosti u oblasti proizvodnje kamene sode, pa bi mu dolazak u Srbiju i investiranje u naš sport pomoglo da svoje poslove prebaci na tržište jugoistočne Evrope, prenose Naše novine.

Podsetimo, vicepremijer Srbije, Aleksandar Vučić održao je preksinoć sastanak sa rukovodećim ljudima naša dva najveća kluba i izložio im plan privatizacije, čija bi realizacija trebalo da počne na kraju ove sezone, pišu Naše novine.

Kad je reč o vrednosti zemljišta oko Marakane, ona prema grubim procenama iznosi 64 miliona evra (plac se prostire na 16 hektara, a za kvadrat poslovnog prostora Crvene Zvezde može da se dobije oko 400 evra).

A budućem vlasniku FK Partizan neće promaći sportsko-rekreativno centar Zemunelo, koji je u vlasništvu crno-belih (površina od preko deset hektara, sedam travnatih i dva terena sa veštačkom travom, zgrada površine od preko 4 hiljade kvadrata). Ova dva objekta Naše novine stavljaju u prvi plan, kada je u pitanju imovina koju će budući vlasnik dobiti sa klubom.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

1 komentar

  1. User image
    Reservoir dog 04.09.2013 14:04

    Proveren recept da postanu milioneri...

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana