Tekst objavljen: 20.05.2013 16:50        


Savet stranih investitora organizovao je treću po redu ,,Reality Check’’ konferenciju čiji je zaključak je da je u proteklih pola godine ostvaren određeni napredak.

Napredak kod poreza i lizinga,nikakav u osiguranju

Najveći napredak je ostvaren u oblastima poreza i lizinga, određen napredak je ostvaren u oblastima hrane i poljoprivrede, nekretnina i gradnje, telekomunikacija i informacionih tehnologija i u okviru opšteg pravnog okvira, dok nikakav napredak nije ostvaren u oblastima ljudskih resursa i osiguranja.

Savet danas okuplja kompanije koje su zaključno sa 2012. godinom investirale skoro 17 milijardi evra, zaposlile više od 88.000 ljudi i imale direktno učešće od 16.54% BDP Srbije u 2011 godini. U 2013. godini, Udruženje i dalje beleži rast.
Konferencija je ostvarila njen cilj da ojača poverenje i osnaži dijalog između Vlade i stranih investitora. U narednom periodu Savet od Vlade očekuje da radi na prevazilaženju uočenih prepreka na dinamičan i održiv način, a Savet je spreman da bude postojan partner u ovom procesu.

Predsednik Saveta stranih investitora Kostin Bork je pozdravio spremnost srpskih vlasti za aktivnu komunikaciju. Pohvalio je Vladu za organizovanje konsultacija o značajnim zakonima, navodeći da Savet pozdravlja pružene prilike da iznese svoje predloge.

Bork je rekao da su glavna očekivanja Saveta da Vlada započne strukturne promene, unapredi sprovođenje zakona i ojača kapacitet državne administracije. Bork je naveo da Vlada treba da utvrdi jasan plan reformi kako bi obezbedila stabilnu, predvidljivu i doslednu poslovnu klimu koja će doneti veću transparentnost i efikasnost u svim oblastima.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Srbija strani investitori strane investicije ekonomija ekonomska kriza

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana