Tekst objavljen: 19.09.2012 16:33        


Ministar saobraćaja Milutin Mrkonjić kaže da je poslednjih četiri godine urađeno dosta na izgradnji autoputeva i da nema korupcije kada su u pitanju Koridori.

Mrkonjić: Takmičimo se ko će više da napravi (Medija centar Beograd)

- Korupcije nema na Koridoru 10. Tenderi su bili besprekorni, konkursi svetskih formata, nigde nije napravljena greška. Sve smo to organizovali i pokušali da uposlimo domaće građane i preduzeća – naveo je on.

Mrkonjić je istakao da je teško završiti tako veliki projekat u zemlji kada je počela nova kriza u jednom mandatu, ali da će Koridor biti završen u razumnim rokovima.

- Takvi projekti ne mogu da se završe u mandatima jedne vlade pa da se mi takmičimo ko će više kilometara da otvori - rekao je Mrkonjić.

Ministar saobraćaja kaže da će rad na Koridorima 10 i 11 biti završen u razumnim rokovima.

- Bitno je da smo mi fiksirali prioritete i radimo na tome. Hrvatska je gradila 20 godina autoputeve i zadužila se i sada imaju problema zbog toga. Mi to ne radimo tako, mi radimo temeljno i završićemo u rokovima koji su relativno dobri - naglasio je ministar.

Mrkonjić je rekao da su svi koridori započeti još 5. oktobra, a da je on ministar samo četiri godine.

- Ne želim da kritikujem prethodne ministre. Mi smo kao vlada tek 2008. godine usvojili da su koridori prioritet. Za četiri godine smo radili na 200 kilimetara, pripremili dokumentaciju i obezbedili 1,2 milijarde evra kredita za Koridor 10. Mi sada samo treba da se organizujemo i zato smo napravili Koridore Srbije. Suština je da smo bliži Evropi za nekih pola sata zbog severnog kraka - naveo je Mrkonjić i dodao da je cilj da se u izgradnju koridora uključi što više domaćih preduzeća.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
mrkonjić korupcija koridori autoput

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana