Tekst objavljen: 21.08.2013 14:30        


Budući ministar finansija Srbije Lazar Krstić izjavio je da Srbija, posle toliko izneverenih očekivanja, ne sme sebi da dozvoli još jedan neuspeh i zato mora sprovesti neophodne strukturne reforme, koje se godinama odlažu.

Lazar Krstić: Stezanje kaiša ili propast

Krstić je rekao da mu je cilj da manjak u budžetu svede sa ovogodišnjih 6,5 na najviše četiri odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP) u 2014. godini

- Da bi se to ostvarilo, moraćemo da preduzmemo i neke manje popularne mere. Mi drugog izbora nemamo, ako želimo da zaustavimo dalje propadanje. Moraćemo da steženo kaiš ako mislimo da stabilizujemo javne finansije - ocenio je Krstić.

- Plate u javnom sektoru i penzije ne mogu u punoj meri da prate rast potrošačkih cena, pogotovo što se polovina novca za isplatu penzija obezbeđuje iz budžeta. Jednostavno novca za finansiranje tog rasta nema dovoljno i mi moramo da nadjemo rešenje i planiramo u tim okvirima - poručio je Krstić.

On smatra da bi za Srbiju bilo dobro da što pre zaključi novi stendbaj aranžman sa MMF-om. Krstić je naglasio da u Srbiji svi moraju da plaćaju poreze i da za sve važe jednaka pravila.

- Insistiraću da svi plaćaju poreze i poreske dugove, ali ćemo voditi računa da to ne izazove novi talas stečajeva i da ne poveća nezaposlenost, jer nije cilj da sapletemo našu ekonomiju - kazao je Krstić.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

3 komentara

  1. User image
    Sale 21.08.2013 15:17

    Stezanje kaisa? Sto znaci sledece: ili otpustanje radnika tako sto ce drzavne firme biti prodate u bescenje; ili povecavanje poreza na sve moguce; ili uvodjenje viseg PDV-a u obliku neke dodatne takse / poreza; ili povecavanje cena dnevnog zivota; ili bilo sta sto ce povecati novac u budzetu.
    Na drugu stranu sigurno necemo videti krivicne procese protiv ministara koji su nas uvalili u tolike dugove; sigurno necemo videti ni Miskovica da je osudjen nego naprotiv oslobodjen; niti cemo imati za hleb i osnovne namirnice - i zutokljunac ima smelosti da kaze "stezanje kaisa!" ??? - on ga sigurno nece stezati jer ce za gospodu ministre uvek biti. Nece ovaj drugo trajati - stavise, jos gore ce nas upropastiti!!!

  2. User image
    zoran 21.08.2013 16:57

    Znači sad slušamo one reči koje je Koštunica izgovorio još 2008 godine a Krkobabići odbili ,te i danas penzije idu redovno na ime zaduživanja u inostranstvu a ne iz realnih prihoda.I danas Krkobabići isto uslovljavaju ,tako da će student brzo da se vrati nazad u Ameriku.-

  3. User image
    Stevan 22.08.2013 22:59

    To sto je gospodin Krstic predlozio kao meru za spas Srbije,mogli smo i mi funkcionalno polu pismeni isto da predlozimo mnogo jeftinije.Mi smo rodjeni stegnuti i kolikogod da se stezemo ne pomaze nista.Menjaju se vlade i rezimi i sve ostaje isto samo jos gore.Koliko god da ustedimo bogovi profuckaju.Spasa nam nema.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana