Tekst objavljen: 21.05.2013 14:30        


Iz godine u godinu raste broj klijenata banaka koji spadaju u VIP kategoriju. Procenjuje se da ih u Srbiji ima između 5.000 i 10.000. Kao i u svetu, prema ovim klijentima s pozamašnim računima, bankari imaju posebnu vrstu odnosa, a oni mogu da očekuju specijalni tretman.

Kriza besni, a u bankama sve više VIP klijenata

Banke nerado govore o broju VIP klijenata, ali ono što je primetno, kako ukazuju u Banci Intezi, jeste da se njihov broj uvećava.

Kako bi privukle ove klijente, banke im nude i posebne pogodnosti. Tako u Eurobanci u okviru određenog paketa usluga namenjenu VIP klijenteli, oni imaju besplatan godišnji sistematski pregled, kao i besplatnu vakcinaciju protiv gripa, debitnu karticu bez troškova izdavanja i održavanja, kao i masterkard gold karticu s putnim osiguranjem i osiguranjem prtljaga.
- Na kraju prvog kvartala iznosio je 18 odsto više nego u istom periodu lane. Kod nas oni mogu da računaju na visoko personalizovan pristup u radu, i sve poslove mogu da obave u diskretno izdvojenom prostoru, uz ubrzanu proceduru - kažu u Intezi.

Prosečan VIP klijent ove banke je četrdesetpetogodišnjak koji radi na menadžerskoj poziciji i ima značajan iznos ušteđevine. Takav profil je i u drugim bankama. To su ljudi koji imaju specifičan ili bitan finansijski, društveni ili profesionalni status.

Komercijalna banka je svojevremeno napravila namensku ekspozituru namenjenu ovoj klijenteli, za šta bankari kažu da nije nikakav elitizam.

- U našoj VIP ekspozituri oni imaju sav komfor i prednosti da obave efikasno bankarski servis. U njoj mogu i da održe sastanke sa svojim poslovnim partnerima, da dobiju informacije sa berze, kao i savete poslovne prirode - ističe Đorđević.



U Sosijete ženeral banci ovi klijenti imaju mogućnost da komuniciraju i savetuju se s ličnim bankarskim savetnikom 24 sata dnevno, putem mobilnog telefona ili mejlom. Mogu i da računaju da će dobiti samo za njih kreirane nestandardne kredite, u skladu s potrebama.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
bankarsko tržište klijenti banke klijent banke banka banke

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana