Tekst objavljen: 15.05.2013 10:51        


Ministri finansija Evropske unije odlučili su da povere Evropskoj komisiji mandat da pregovara sa švajcarskom o automatskoj razmeni bankarskih podataka u cilju borbe protiv utaje poreza

Kraj za tajne račune u Švajcarskoj i Singapuru

Kako prenose švajcarski elektronski mediji oslanjajući se neimenovani izvor blizak Evropskoj komisiji, takva odluka je jednoglasno doneta.

Luksemburg je zatražio da automatska razmena informacija bude deo mandata Evropske komisije i da ta odluka stupi na snagu od 2015. Austrija je podržala predlog Luksemburga.

Švajcarska je nedavno saopštila da nema ništa protiv razgovara o proširenju manevarskog prostora u pogledu primene aktuelnog sporazuma sa EU.

Federalni savet švajcarske s druge strane zahteva da automatska razmena podataka postane međunarodni standard.

Istovremeno, singapurske vlasti su najavile korenite izmene u državnom zakoniku koje imaju za cilj omogućavanje automatske razmene bankarskih podataka sa stranim vlastima.

Primenom novog zakona, poreskim službama Singapura neće biti potrebno davanje zelenog svetla od lokalnih pravosudnih organa za davanje bankarskih podataka po zahtevu stranih vlasti.

To znači da stranci koji budu otvarali ofšor kompanije u Singapuru neće više imati previlegiju tajnosti u pogledu svojih matičnih država

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
evropska unija EU švajcarske banke švajcarska bankarska tajna singapur

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana