Tekst objavljen: 29.04.2013 14:50        


Vest da je u martu najviša prosečna zarada u Srbiji isplaćena u Bačkoj Palanci, i to u iznosu od 69.240 dinara, šokirala je tamošnju javnost, a posebno oko 10.000 nezaposlenih od 57.000 stanovnika tog grada i 13 sela opštine.

"Komunistički direktori" digli prosek plata

Kako smo saznali, reč je o isplati dividendi najbogatijim žiteljima te varoši, a po grubim procenama, oni čine 0,1 odsto stanovništva.

Tačnije, u Bačkoj Palanci niko nema pojma ni o tome koliko ima zaposlenih radnika, a ne koliko im je plata jer to znaju samo obračunske radnice kako im gazda kaže.

Bolje upućeni u toj varoši kažu da su cifre koje su se pojavile u javnosti Srbije rezultat primanja ovdašnjih bogatuna, komunističkih direktora koji su na vreme besplatno uzeli akcije naboljih firmi koje ovde posluju.

Narod je hteo kapitalizam i sada ga ima, pa ispade da je Bačka Palanka u martu ove godine najbogatija u Srbiji!? Malo morgen!!! – kažu oni koji poznaju ovu sredinu. Jer, jedina istina je da su ovde malobrojni bogati sve bogatiji, a oni koji rade – sve siromašniji.

Odgovor se verovatno krije u prostoj matematici: uspešne firme rade i ispalaćuju dobre plate, dok one loše propadaju, pogoni se zatvaraju, radnici ostaju bez posla. U toj situaciji više se ne isplaćuje ni minimalac, koji je, uslovno rečeno, kvario prosek.

Bilo kako bilo, većina Palančana nema nikakve koristi od toga što je Palanka opština s najvećim prosečnim platama u Srbiji. U martu, naravno.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
bačka palanka plate zarade prosečna plata prosečna zarada

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana