Tekst objavljen: 21.02.2013 9:09        


Vojvođanski sekretar za poljoprivredu Goran Ješić kaže da je dobio i rezultate analize prisustva opasnog aflatoksina u mleku i iz državne laboratorije i dodao da će ih objaviti, kao i da će zbog toga neko morati da odgovara.

Ješić: Nekom ne gine zatvor zbog mleka

- Dobio sam analizu i državne laboratorije na SMS! Sutra ću je zvanično objaviti, čim stignu zvanični rezultati! Nekom zatvor ne gine! - poručio je Ješić preko društvene mreže Tviter.

Sporno mleko povlači se iz prodavnica, spiskovi su sve duži, a trgovci kažu da je prodaja pala istog dana kada je pokrajinski sekretar za poljoprivredu Goran Ješić objavio rezultate istraživanja sadržaja aflatoksina M-1 u toj namirnici.

Nakon toga je i Ministarstvo poljoprivrede objavilo spisak serija mleka koje su povučene iz prodaje zbog sumnje da je u njima povećana koncentracija aflatoksina i na njemu je 46 proizvoda, od 300, koliko je analizirano.

Kako je objasnilo Ministarstvo poljoprivrede, iz prodaje su povučene samo pojedine serije određenog proizvođača, a ne svi proizvodi tog tipa mleka.

U Univereksportu kažu da je "primetno  da se mleko manje pazari. Zaključno s utorkom, prodaja je pala oko 25 odsto. Promet kratkotrajnog opao je 15 odsto, a dugotrajnog više od 30 odsto".

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
namirnice životne namirnice prava potrošača zaštita potrošača zdrava hrana kvalitet hrane otrov mleko

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana