Tekst objavljen: 14.05.2013 8:10        


Potpredsednik Vlade Vojvodine Goran Ješić izjavio je da najnovija ispitivanja pokazuju da je mleko u Srbiji "katastrofalno loše", kada je u pitanju koncentracija opasnog aflatoksina, i ocenio da iza napada na njega u pojedinim tabloidima stoje oni koji imaju najveći uticaj u "mlekarskom lobiju".

Ješić: Neka Ceca pije mleko, naša deca ne moraju

- Čvrsto sam uveren i neću da verujem da iza tog napada stoji Srpska napredna stranka, već iza njega stoji jedan interesni lobi koji plaća ovu čuvenu skupu kampanju gde Ceca Ražnatović pije mleko i treba našu decu da natera da piju mleko - rekao je Ješić.

Na pitanje ko stoji iza toga, Ješić je rekao da je "jasno ko je u mlekarskom lobiju najveći". - I tu ćemo se zaustaviti, jer već nekoliko puta sam rekao njihovo ime javno - kazao je Ješić, koji je ranije takve optužbe uputio na račun kompanije "Salford".
On je upitao ko stoji iza kampanje "Ja pijem mleko" u Srbiji.

- To je trenutno najskuplja i najveća kampanja u Srbiji. Ko stoji iza te kampanje, pitam vas? Da li stoji ministarstvo ili ko? Nema potpisa, pa ne znamo ko stoji, a mleko je i dalje neispravno - kazao je Ješić.

- Svakog poslastičara u Srbiji bi smestili u zatvor da su mu našli salmonelu u frižideru. A ove majstore koji imaju 800 miliona ili milijardu obrta, puštate da rade šta hoće. Oni menjaju uredbu. A ja sam, eto, postao lopov tek od afere aflatoksin - rekao je Ješić.

On je ocenio da u državi postoji "ozbiljna korupcija" po pitanju aflatoksina i mleka.

- Danas smo završili novu analizu i objavićemo je sutra. Situacija s mlekom je katastrofa, katastrofa. A oni koji imaju najveći uticaj i najveći kolač u tome, njihovo mleko je najgore. To su oni koji su umešani otpočetka - naveo je Ješić.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
mlekare goran ješić kvalitet hrane zdrava hrana mleko

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana