Tekst objavljen: 30.07.2013 13:40        


Vršilac dužnosti generalnog direktora Jat ervejza Velibor Vukašinović izjavio je da bi tu kompaniju, kroz socijalni program, trebalo da napusti 300 do 500 zaposlenih, ali i da bi trebalo zaposliti i po 100 pilota i stjuardesa.

Jat: Odlazi 500 starih, dolazi 200 novih radnika

Vukašinović je kazao da se radi na tome da radnici kroz socijalni program dobiju bar 300 evra po godini radnog staža i dodao da viška zaposlenih uglavnom ima u neoperativnim službama.

On je rekao i da je potrebno podmladiti kadrovsku strukturu kompanije jer će veliki broj pilota i kabinskog osoblja Jata za dve ili tri godine otići u penziju.

Istovremeno, Er Srbija, kako će se zvati zajednička kompanija Etihada i države Srbije i koja će zameniti Jat, će do kraja godine dobiti 10 Erbasovih aviona.

Pomoćnik ministra za vazdušni saobraćaj Milutin Popović je rekao da će Etihad kupiti 49 odsto Jata i da će država, sa preostalih 51 odsto, ostati većinski vlasnik nacionalnog avioprevoznika koji će promeniti ime u Er Srbija.

Predviđeno je da Etihad uloži 100 miliona dolara u zajedničku kompaniju, a toliko će investirati i država Srbija, rekao je Popović.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
vazdušni saobraćaj aviosaobraćaj aviokompanije Jat jat airways

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana