Tekst objavljen: 02.07.2013 13:53        


Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić očekuje uspeh pregovora sa Etihadom i sporazum o partnerstvu te kompanije i Jat ervejza i najavljuje promenu naziva aviokompanije u "Er Srbija".

Jat leti u istoriju, Vučić najavio "Er Srbiju"

Stručnjaci Etihada intenzivno analiziraju poslavanje Jat ervejza, rekao je generalni direktor srpskog avioprevoznika Velibor Vukašinović.

"Stručnjaci Etihada su intenzivirali aktivnosti u Jatu, nakon potpisavanja memoranduna o razumevanju. Jedan tim avikompanije iz Ujedinjenih Arapaskih Emirata je stalno u Jatu", rekao je on.

Vukašinović je rekao da Jat za održavanje saobraćaja koristi 11 aviona, ističući da se time približava broju od 14 aviona koji je optimalan za posao tokom leta.

Vlada Srbije i Etihad potpisali su 17. juna ove godine Memorandum o razumevanju, da bi unapredili razgovore o mogućem investiranju Etihada u Jat.

Etihad i Jat potpisali su 15. aprila ugovor o saradnji kroz zajedničke letove i prodaju karata, a Etihad ervejz je na osnovu tog dokumenta 15. juna uveo svakodnevne letove na liniji između Beograda i Abu Dabija.

Po oceni Vukašinovića, Beograd će postati regionalni centar zahvaljujući partnerstvu Etihada i Jata.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

1 komentar

  1. User image
    Bankar 03.07.2013 7:31

    Er Rupa bez dna.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
er srbija air serbia jat airways Jat aviokompanije aviosaobraćaj vazdušni saobraćaj Aleksandar Vučić etihad

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana