Tekst objavljen: 05.09.2013 14:00        


Do sada je u Srbiji identifikovano više od 600 osoba koje nisu prijavile da poseduju imovinu vredniju od 35 miliona dinara, saopštila je Poreska uprava. Kako se navodi u saopštenju, u pojedinim slučajevima vrednost neprijavljene imovine višestruko je veća od zakonskog limita.

Identifikovano 600 bogataša koji nisu prijavile imovinu

- Poreska uprava će veoma brzo, ali ne i brzopleto, jer taj posao traži veoma veliki stepen preciznosti, otpočeti sa unakrsnom proverom i procenom imovine, prvo za osobe koje su bile dužne, a nisu podnela poresku prijavu - navodi se u saopštenju.

Poreska uprava će sve te osobe sada pozvati da u kratkom roku prijave imovinu, uslediće zatim provera i neminovna sankcija koja znači naplatu tri odsto vrednosti ukupne imovine koja nije prijavljena u zakonskom roku, plus pripadajući porez.

Iz Poreske uprave su podsetili da je postupak unakrsne provere imovine otpočeo samim činom prijema informativnih poreskih prijava o imovini vrednijoj od 35 miliona dinara i da je okončano unošenje i prva obrada prijava pristiglih u zakonom predvidjenom roku.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana