Tekst objavljen: 22.04.2013 15:50        


U Hrvatskoj je čak 1,4 miliona siromašnih i zemlja postaje dvadeset i osma članica Evropske unije kao teški ekonomski bolesnik. Čak 32 odsto stanovnika je siromašno, priznala je i sama vlada u izveštaju o ekonomskom programu za ovu godinu, koji je bila dužna da pošalje u Brisel.

Hrvatska, ekonomski bolesnik pred vratima EU

Sve je na granici pucanja. Slike surovih iseljavanja, uz intervenciju policije, ljudi koji nisu mogli da vraćaju kredite za stanove i kuće su svakodnevne .

NE DAJU NI CENT

Izabrani poslanici u Evropski parlament imaće platu od 8.000 evra i hiljade evra za svoj tim, putovanja, dnevnice, koje iznose 300 evra. Dok su SDP-ovci naterani da deo daju u humanitarne svrhe, ostali ne žele da daju ni centa, tvrdeći da je populizam odreći se dela plate.
Za većinu građana Hrvatske vlada pravo beznađe i razočaranje, pre svega u politiku, koju krive za sve nevolje koje su ih snašle. I dok su građani na rubu gladi, svakodnevno se objavljuju podaci o bogatstvu političara i njihovim basnoslovnim kreditima koje platama ne bi mogli da vraćaju.

Tako je Miljan Brkić, drugi čovek HDZ-a, podigao i otplatio prvo kredit od 560.000 evra, a ogromno zaduženje ima i njegova supruga. Sisačka županica Marina Lovrić Merzel, iz redova SDP-a, ima kuće i stanove koje je nedavna kupila, ali mnoge su nekretnine i na imena članova porodice, pa postoji sumnja da je tako prikrila pravo vlasništvo.

Pravi šok u Hrvatskoj izazvao je spisak zarada poslanika u saboru, jer se dugo tvrdilo da su im plate oko 2.000 evra. Pokazalo se da su iznosi mnogo veći, između 4.000 i 5.000 evra, a većina uopšte i ne dolazi na sednice.

Don Ivan Grubišić, bivši sveštenik koji "propoveda" pravednost, čak prima i naknadu za odvojeni život od porodice, a nema nikoga!

Hrvati traže da se hitno i drastično smanje plate poslanika, jer oni jedini ne osećaju krizu u zemlji. Ni poslanici zagrebačke gradske skupštine ne prolaze loše, a na spisku delikatesa u kojima uživaju u pauzi između sednica su jastozi, škampi, divljač.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Hrvatska EU evropska unija ekonomska kriza

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana