Tekst objavljen: 03.04.2013 16:50        


Nekada zaštitni znak crnogorskog turizma, turistički brend – grad hotel Sveti Stefan, moguće je da će uskoro dobiti nove “gazde”. Grčka Restis grupa, investitor koji je vodio projekat rekonstrukcije popularnog “Sveca”, spremna je da proda svoj udeo i obezbedi novog, finansijski jačeg partnera.

Grci pakuju kofere, Kinezi preuzimaju Sveti Stefan

Iako iz kompanije Adriatik propertis, koja je zvanični zakupac kompleksa Sveti Stefan, Vila Miločer i Kraljičina plaža, nisu želeli javno da saopšte da li se vode pregovori sa inostranim investitorima, iz više izvora bliskih pregovaračkom timu je potvrđeno da su “najozbiljniji razgovori vođeni sa kineskim partnerom”.

On bi, prema nezvaničnim informacijama, preuzeo nastavak realizacije projekta, odnosno gradnje novog hotela Kraljičina plaža kao i rezidencijalnog kompleksa vila u Miločerskom parku.

Bilo je najava da su razgovori vođeni i sa azerbejdžanskom naftnom kompanijom SOCAR, koja je zakupila zemljište bivše vojne kasarne u Kumboru.

Ono što je sada izvesno je da su Grci spremni da spakuju kofere, ali da će menadžment nad hotelom i dalje biti prepušten singapurskoj kompaniji Aman rizorts.

Nakon gotovo šest godina od izdavanja crnogorskog kompleksa i započete obimne rekonstrukcije, tokom koga su bila čak tri svečana otvaranja, grad hotel Sveti Stefan ni do danas u potpunosti nije završen, niti otvoren u punom kapacitetu.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
luksuzne nekretnine turisti turizam Sveti Stefan more kinezi Crna Gora cg

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana