Tekst objavljen: 25.04.2013 7:50        


Grad Zrenjanin je zainteresovan za kupovinu preostale imovine Zrenjanjinske industrije piva, izjavio je sekretar Skupštine Grada Zrenjanina Milan Mrkšić. On je rekao da će se to pitanje naći i na dnevnom redu skupštinske sednice zakazane za 9. maj i da očekuje podršku svih odbornika.

Grad Zrenjanin kupuje pivaru?

- Pivara je nešto što prirodno pripada ovom gradu, a znamo da je ona od 1745. godine jedan od prepoznatljivih brendova Zrenjanina i zašto bismo to prepustili nekom trećem kupcu - dodao je Mrkšić.

Stečajni postupak pokrenut je jula 2010. godine, na predlog Grada Zrenjanina nakon što je većinski vlasnik Momčilo Rajić pokušao da iz fabrike odnese proizvodne mašine, kada je intervenisala i policija. U Zrenjaninskoj industriji piva proizvodnje nema od 2006. godine, a radnici su tvrdili da je za propast te fabrike dobrim delom zaslužan Momčilo Rajić, vlasnik firme Pan bir, koji je 2003. godine kupio 51 odsto akcija.
Prema njegovim rečima, jedan od motiva za kupovinu pivare je pre svega mogućnost obnavljanja proizvodnje što je, kako je istakao, sjajna prilika za otvaranje novih radnih mesta u Zrenjaninu.

Stečajni upravnik Zrenjaninske industrije piva Dragan Božić zakazao je za 17. maj četvrtu prodaju preostale imovine pivare, a poslednji rok za prijavu i podnošnje dokumentacije za kupovinu pivare je 10. maj.

Biće to četvrti pokušaj prodaje zrenajninske pivare, a na prošloj javnoj prodaji, pre godinu dana, pojavio se jedino MK komerc, koji je za procenjenu imovinu fabrike u centru grada od 188,8 miliona dinara, ponudio 41 milion, odnosno četvrtinu vrednosti, što Odbor poverilaca nije prihvatio.

Najvažniju imovinu zrenjaninske pivare čine Fabrika špiritusa i pomoćni objekti, krug fabrike u ulici Petra Bojovića i Dositeja Obradovića u Zrenjaninu, magacini u Zrenjaninu i stovarište sa prodavnicom u Kikindi i stovarište u Petrovcu.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
bankrot stečaj privatizacija pivo zrenjanin pivara

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana