Tekst objavljen: 27.02.2013 16:20        


Elektroprivreda Srbije nije isplatila svojim radnicima 13. platu na kraju prošle godine, već je to bila pozajmica, kaže direktor za pravne poslove Dragan Veljić. Prema njegovim rečima, tu pozajmicu je zahtevao sindikat kompanije a na kraju će je radnici vraćati.

EPS: Nismo delili 13. platu već pozajmicu

On je kazao da je zaposlenima u EPS- u decembru isplaćena pozajmica od 25.000 dinara i u martu počinju da je vraćaju na 12 rata.

Prema rečima Veljića u martu je predviđeno da se radnicima EPS-a pozajmi još 25.000 dinara koje će takođe vraćati na 12 rata, ali se još ne zna da li će biti novca za njenu isplatu.

On je dodao da je ovo pozajmica koja se i ranije davala u kompaniji.

- EPS vodi računa o svojim zaposlenima i procenili smo da će pozajmica imati pozitivan efekat na radnike, a ta sredstva će ionako biti vraćena kompaniji, jer je reč o pozajmici - kazao je Veljić.

U EPS-u su ranije kazali da je pozajmicu uzeo veliki broj zaposlenih.

Početkom februara u srpskoj elektroenergetskoj kompaniji kazali su da im je hitno potrebna pozajmica od 300 miliona evra, kako bi izbegli bankrot i taj kredit bi omogućio otplatu dospelih rata ranijih pozajmica EPS, jer preduzeće nema novca da redovno izmiruje obaveze prema kreditorima.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
EPS Elektroprivreda Srbije gubitaši Srbija javna preduzeća 13. plata

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana