Tekst objavljen: 04.04.2013 10:10        


Građani koji duguju za struju, ali nisu do poslednjeg dana marta uspeli da zaključe ugovor o reprogramu duga s Elektroprivredom Srbije, moći će to da uradi do 25. aprila.

EPS: I tuženi potrošači imaju pravo na reprogram

Novina je i to što će se rok otplate produžiti sa 24 na 48 rata, s tim što će biti izmena i kada je reč o iznosima na računu.

Zaključno s 31. martom ugovor s EPS-om je potpisalo 83.667 potrošača od čega je 76.044 domaćinstva koji će po otpisu kamate morati da plate 3,7 milijardi dinara, dok će im biti oprošteno 936 miliona dinara kamate.
Pravo na reprogram bi trebalo da ostvare i tužena domaćinstva s tim što će biti obavezna da pre nego što zaključe ugovor s EPS-om izvrše poravnanje vansudsko ili sudsko.

Plaćanjem troškova distribuciji i izmirivanjem dospelih obaveza po obračunima izdatim u 2013. godina, moći će i oni na rate da plaćaju stare dugove. A ukoliko budu redovno izmirivali reprogramirani dug, biće im otpisana i kamata.

Uslovi za reprogram ostaju isti. Svi ti dužnici moraju da izmire dospele obaveze po obračunima izdatim u 2013, a urednim platišama otpisuje se kamata od 1. januara do 31.12.2012. godine, objasnio je Marković.

Domaćinstva koja stiču pravo na energetski zaštićene kupce, a imaju neizmirene obaveze ili im je isključena struja mogu takođe da zaključe ugovor o reprogramu, odnosno da plate zaostale dugove kako bi imali

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
potrošači struja račun za struju potrošnja struje cena struje Elektroprivreda Srbije EPS

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana