Tekst objavljen: 15.08.2013 17:17        


Šef poslanicke grupe Demokratske stranke (DS) Borislav Stefanović rekao je da je DS predala predsedniku Skupštine Srbije inicijativu za izmenu seta finansijskih zakona kojima će se gradjani i privreda zaštititi od visokih kamata na kredite.

DS traži zakonsku zaštitu građana od visokih kamata

- Poslanička grupa DS predala je danas paket predloga predsedniku parlamenta u kojima tražimo hitno formiranje radne grupe, koju će činiti predstavnici svih poslaničkih grupa, radi izmene Zakona o zaštiti korisnika finansijskih usluga, Zakona o platnom prometu i o deviznom poslovanju - rekao je Stefanović.

DS je predložila ograničavanje kamata na potrošačke, gotovinske i stambene kredite gradjanima, kao i kredite privredi, rekao je Stefanović i dodao da su kamate na kredite u Srbiji trenutno najveće u Evropi.

On je dodao i da je predloženo ograničavanje provizija za korišćenje platne kartice i provizija za podizanje gotovine na bankomatu.

- Medju ponudjenim rešenjima je i ukidanje naknade za prevremeno vraćanje kredita - rekao je Stefanović i dodao da je namera DS da novim finansijskim zakonima zaštiti gradjane i privredu od najvećih kamata na kredite u Evropi.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
banke prava klijenta banke zaštita klijenata banke krediti kamate ds Demokratska stranka

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana