Tekst objavljen: 15.05.2013 16:30        


Država će Industriju mašina i traktora (IMT) Beograd u restrukturiranju ove godine podržati sa 10 miliona evra, kako bi omogućila da fabrika od 2014. počne samostalno da radi bez pomoći Vlade Srbije.

Država daje IMT-u 10 miliona evra za nove traktore

- Država će kroz subvencije i povoljne kredite za kupovinu domaćih proizvoda učiniti da IMT ove godine proizvede 1.500 traktora što je za trećinu više nego prošle godine - izjavio je predsednik Skupštine IMT Branislav Ivković

Ivković je dodao da će do kraja godine IMT zaposliti još 200 radnika, da bi godinu završio sa oko 1.000 zaposlenih.

On je precizirao da bi od početka iduće godine IMT trebalo da posluje bez pomoći države jer je planom pomoći koji je pripremio Mašinski fakultet u Beogradu, predviđeno da se proizvodnja 2104. godine poveća na 5.000 traktora, uz profit od 3,5 miliona evra.

- Tim projektom predviđeno je da za pet godina proizvodnja bude 15.000 traktora, a da profit bude 17,5 miliona evra - rekao je on.

Kako je objasnio, rukovodstvo IMT se s Vladom Srbije dogovorilo da sama fabrika do kraja godine obezbedi radnicima isplatu ličnih dohodaka i plaćanje tekućih mesecnih obaveza IMT.

Ivković je ocenio da je pomoć države ključna u prva tri meseca da bio se proizvodnja podigla na 200 do 220 traktora mesečno za šta bi trebalo da se izdvoji od 1,7 do 1,8 miliona evra.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
IMT traktori Industrija mašina i traktora poljoprivreda

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana