Tekst objavljen: 07.05.2013 11:51        


Beograd je poslednjih godina postao bogatiji za nekoliko novih hotela, ali njihov broj je i dalje znatno manji u odnosu na mnoge evropske gradove. Dok Beč broji blizu četiri stotine hotela, od kojih je 140 visoke kategorije, u Beogradu ih ima ukupno 60, a samo 29 je sa četiri i pet zvezdica.

Dogodine tri nova luks hotela u Beogradu

Broj turista koji posećuju Beograd povećava se iz godine u godinu, a s njim i ponuda smeštajnog prostora. Pored hotela, turisti borave i u hostelima, kojih u Beogradu trenutno ima 85, kao i u privatnom smeštaju na ukupno 120 lokacija.

Pored gostiju koji u Beogradu borave turistički, poslednjih godina se naglo razvija i kongresni turizam, koji zahteva otvaranje i većeg broja hotela sa četiri i pet zvezdica, u kojima ovi gosti najčešće odsedaju.


Kapaciteti postojećih uglavnom su popunjeni, pa je otvaranje novih hotela neophodno. Trenutno se renoviraju dva renomirana hotelska prostora, a u planu je i izgradnja novih.

- Gosti hotela visoke kategorije su turisti visoke platežne moći koji u Beogradu borave poslovno. Smeštajni kapaciteti su uglavnom popunjeni, ali trenutno su u stanju da odgovore zahtevu rasta broja gostiju koji u poslednje vreme zbog konfora odsedaju i u privatnom smeštaju - kaže Jelena Stanković iz Turističe organizacije Beograda.

Poslednji otvoreni beogradski hoteli, namenjeni pre svega kongresnom turizmu, jesu Falkenštajner, deo renomiranog austrijskog lanca, kao i Metropol palace koji je nakon renoviranja dobio pet zvezdica.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
turisti turizam ugostitelji hotel hoteli Beograd

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana