Tekst objavljen: 01.04.2013 11:50        


Ministar finansija Mlađan Dinkić kaže da će ove godine početi realizacija ugovora koji su postignuti u Abu Dabiju, a vrednost ovih ugovora je samo u oblasti poljoprivrede 800 miliona dolara.

Dinkić objasnio gde će ići milioni iz Emirata

Dinkić je najavio da će "dve trećine tog novca oni uložiti u pravljenje novih sistema za navodnjavanje" i napraviti pet fabrika za proizvodnju stočne hrane, a da nameravaju i da otkupljuju i voće i povrće od srpskih poljoprivrednika.

Dinkić je rekao da Al Dahra sa još jednim partnerom želi da izgradi kargo terminal na beogradskom aerodromu, radi prevoza voća i povrća avionima u čitav svet.

- Naredni korak bio je razgovor sa jednom od najvećih i najprofitabilnijih svetskih kompanija Etihad - istakao je Dinkić.

On je dodao da je dogovoreno da se otvori direktna linija od Abu Dabija do Beograda i da se razgovaralo o pomoći u obnovi kompletne flote aviona JAT-a, da "oni postanu 49 odsto manjinski vlasnici JAT-a".

Dinkić je rekao da očekuje da već sredinom ovog meseca bude u toj oblasti potpisan memorandum o razumevanju sa Etihadom o strateškom partnerstvu sa JAT-om.

JAT bi postao deo alijanse Etihada, a država bi ostala većinski vlasnik JAT-a, objasnio je Dinkić.

Govoreći o saradnji u vojnoj industriji sa partnerima iz Abu Dabija, Dinkić je rekao da i u toj oblasti vrednost ugovora iznosi više od 250 miliona dolara.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

1 komentar

  1. User image
    jelenna 01.04.2013 14:41

    Divno,
    samo sve to locirajte u Beogradu. Biće još lepše.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Mlađan Dinkić emirati ujedinjeni arapski emirati UAE strani investitori strane investicije poljoprivreda agrar Jat jat airways

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana